Behandling av aggresjon mellom hunder som bor sammen

I sommer tok jeg til meg den syv år gamle foxterrieren Sol (jente). Fra før av hadde jeg tretten år gamle Cumulus (gutt). Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at Sol har et problematisk forhold til andre hunder, og at hun har lært at hun må knurre og glefse seg fram her i verden.

I disse ukene har jeg derfor vært veldig bevisst på å forhindre denne aggresjonen, ved å tilrettelegge miljøet, samt å behandle den gjennom motbetinging. Jeg har med andre ord gjort alt annet enn å la hundene «ordne opp».

I denne videoen kan du se hva jeg har gjort:

Problemet med å la hundene «ordne opp» er at det ofte ender med mer eller mindre alvorlige konflikter mellom hundene. Årsaken kan du lese mer om her: Hvorfor det er feil å la hundene «ordne opp».

Facebook
Twitter
LinkedIn