Om Hun om Hund

Hei!

Dette er et nettsted om hund – med fokus på hundens naturlige atferd, velferd, atferdsproblemer, forholdet mellom hund og menneske samt trening av hund.

Bak nettstedet står atferdsbiolog og hundeekspert Emma Mary Garlant.

Hun om Hund ble til fordi jeg vil bidra til å fremme bruk av belønningsbaserte treningsmetoder og at vi skal forholde oss til dyrevelferdsloven og kvalitetssikret forskning. Etter hvert har jeg i tillegg blitt mer og mer opptatt av at vi også skal være greie mot hverandre, ikke bare hundene våre.

Det startet med en blogg på forskning.no i 2015. I juli 2017 lanserte jeg dette nettstedet, og fra og med april 2018 begynte jeg å tilby en rekke tjenester, slik som kurs, rådgivning, privattimer m.m., samt medlemsordningen Hun om Hund Medlemskap. 1. mars 2020 flyttet jeg til drømmehuset på Rakkestad, hvor jeg skal videreutvikle Hun om Hund med blant annet en atferdskonsulentutdannelse.

Relevant om meg:

  • Født i 1975
  • Bachelorgrad i husdyrvitenskap med hovedvekt på anvendt atferdsbiologi (NMBU)
  • Mastergrad i biologi med hovedvekt på atferdsøkologi (NMBU)
  • Hundeinstruktørutdannelse (Fjellanger Hundeskole)
  • Over ti års erfaring med kommunikasjon av naturvitenskap. Blant annet som redigerer i ScienceNordic.com og som journalist i forskning.no
  • Skriver fast for Hundesport (NKKs medlemsblad)
  • Har nå tre hunder: Sol, Lek og Fri. Sol er en glatthåret foxterrier, som ble født i 2012 og har vært hos meg siden hun var syv år gammel (juli 2019). Lek er en whippet, som ble født i 2019 og har vært hos meg siden han var syv måneder gammel (november 2019). Fri er en pyreneerhund, som er like gammel som Lek og har vært hos meg siden hun var ni måneder gammel (februar 2020).

Jeg er for tiden ikke tilknyttet noe universitet, myndighet, hundeskole, relevant forening/ klubb eller lignende. Alle meninger og etiske holdninger jeg ytrer, er derfor mine egne.

Meg i media (kronologisk rekkefølge):
  • Ekko, NRK P2 (januar 2019):
Kontakt:

Vennlig hilsen Emma Mary Garlant (Hun om Hund)

Her finner du betalingsløsninger og annen administrativ informasjon: Administrasjon

Cumulus og meg.