Om Hun om Hund

Hei!

Dette er et (no-nonsense) nettsted om hund – med fokus på hundens naturlige atferd, velferd, atferdsproblemer, forholdet mellom hund og menneske samt trening av hund.

Ansvarlig er underskrevne, atferdsbiolog Emma Mary Garlant.

Hun om Hund ble til fordi jeg vil bidra til å fremme bruk av belønningsbaserte treningsmetoder og at vi skal forholde oss til dyrevelferdsloven og kvalitetssikret forskning. Etter hvert har jeg i tillegg blitt mer og mer opptatt av at vi også skal være greie mot hverandre, ikke bare hundene våre.

Det startet med en blogg på forskning.no i 2015. I juli 2017 lanserte jeg dette nettstedet, som jeg stadig oppdaterer med nye artikler under de to menyene Fagstoff og tips og Forskning. Og fra april 2018 tilbyr jeg en rekke tjenester, slik som kurs, rådgivning, privattimer m.m.

Hvis du liker det jeg gjør og vil støtte arbeidet mitt, blir jeg veldig glad hvis du melder deg inn i Hund om Hund Vennskap. Her er alle velkomne, uansett bakgrunn og treningsmetoder.

Relevant om meg:

  • Bachelorgrad i husdyrvitenskap med hovedvekt på anvendt atferdsbiologi (NMBU)
  • Mastergrad i biologi med hovedvekt på atferdsøkologi (NMBU)
  • Hundeinstruktørutdannelse (Fjellanger Hundeskole)
  • Over ti års erfaring med kommunikasjon av naturvitenskap. Blant annet som redigerer i ScienceNordic.com og som journalist i forskning.no
  • Over 35 års erfaring med egne og andres hunder
  • Bestevenn med blandingshunden Cumulus, en intakt hannhund på elleve år (mor bearded collie, far ukjent)
  • Født i 1975

Jeg er for tiden ikke tilknyttet noe universitet, myndighet, hundeskole, relevant forening/ klubb eller lignende. Alle meninger og etiske holdninger jeg ytrer, er derfor mine egne.

Vennlig hilsen Emma Mary Garlant (Hun om Hund)

Her finner du betalingsløsninger og annen administrativ informasjon: Administrasjon

Cumulus og meg.