La whippeten løpe!

Etter jeg tok til meg Lek for fem måneder siden, har mange med unge whippeter tatt kontakt gjennom rådgivningstjenesten min med samme problem: Hunden deres er destruktiv og urolig hjemme, uansett hvor mye mental trening og turer de får. Hver gang kan jeg fortelle at de beskriver Lek, slik han var da jeg fikk ham.

Her er løsningen: La hunden løpe! Hver eneste dag! 

Da mener jeg virkelig få rast fra seg, bli skikkelig andpusten. Turer er ingen erstatning. Whippeter er tross alt avlet frem for å løpe, og de trenger å få brukt denne egenskapen. 

Det finnes flere måter å løse dette på, men her er to veldig enkle tiltak, som kan gjennomføres hver dag:

1: Løpeleking 

Det første jeg gjorde, var å skaffe noen gode hundeleker som kan både kastes og som vi kan ha drakamp om. 

Her er Lek sine favoritter:

Jeg kaster en leke, han løper etter leken. Jeg kaster en ny leke, han løper etter den. Jeg kaster leken han har lagt fra seg, han løper etter. Osv. Poenget er hele tiden at hunden skal løpe. Løpe, løpe, løpe! Og selvsagt at dere skal ha det gøy! 

Vi gjør dette to ganger daglig i ca. 20 minutter: En gang på morgenen og en gang på ettermiddagen. 

Før vi flyttet, brukte jeg en fotballbane og boligfeltets grøntområde til dette formålet. Nå er jeg så heldig at vi har en stor hage. 

2: Ping-pong-innkalling (krever to personer)

Er dere to personer, kan dere leke det jeg kaller ping-pong-innkalling med hunden. Det vil si at dere står med god avstand mellom dere og bytter på å rope på hunden. Husk å belønne hunden for hver gang han kommer. 

På tampen: Går du med en whippet i tankene, så ta dette behovet med i betraktningen. Whippet har blitt en ganske vanlig hunderase, og det er lett å få inntrykk av at de er veldig bedagelige. Det er de, men kun hvis de får rast fra seg hver eneste dag. Selv synes jeg det var litt slitsomt å bo med Lek i en leilighet de månedene det varte, og livet ble mye enklere straks vi fikk egen hage. Det var ikke alltid fotballbanen eller grøntområdet vårt var ledige, og jeg vet ikke helt hva jeg skulle gjort nå som det er båndtvang.  

Facebook
Twitter
LinkedIn