Gi hunden et dekknavn

Alle med hund vet at et av de vanligste spørsmålet man får av mennesker som vil hilse på hunden, er: «Hva heter hunden?»

Lenge svarte jeg alltid det riktige navnet til hunden min, før jeg en dag innså at det i mange tilfeller er mye smartere å kalle hunden noe helt annet.

Hvorfor?

Fordi jeg ikke vil forvirre ham.

De fleste hunder lærer seg etterhvert at det at noen sier navnet deres høyt og tydelig, betyr «se her!». De lærer seg at det betyr at vi vil ha oppmerksomheten deres, og det følger noe etter. Jeg ville jo for eksempel aldri funnet på å plutselig si navnet hans klart og tydelig nå, mens jeg sitter her og skriver og han ligger og sover. Det er jo ingen hensikt i at jeg skal si det nå, når jeg allikevel ikke har tenkt å foreslå noe eller be ham gjøre noe. Det ville bare forvirret ham.

Slik er det ofte når man møter tilfeldige mennesker på tur også. Det er jo ingen hensikt i at de skal si navnet til hunden.

Ofte må man dessuten gjenta det noen ganger, iallfall hvis hunden har et litt sjeldent navn:

Jeg: – Han heter Cumulus.

Personen: – Hva sa du?

Jeg (nå enda høyere og tydeligere): – Cumulus!

Personen – Å! Cumulus! Hei, Cumulus!

Så ser vi dem aldri igjen.

Jeg kaller’n heller Labbetuss.

PS: Dette er spesielt nyttig for dere med hunder som lett blir stresset. Og for dere med hunder som ofte hopper på folk dere hilser på, da det kan øke motivasjonen for å hoppe hvis de sier navnet til hunden.

Facebook
Twitter
LinkedIn