Det er ikke kalenderen som bestemmer om det er riktig å ha hunden løs

Båndtvangen er over, men det betyr ikke at vi automatisk kan slippe løs hundene våre. Det spørs helt på hunden!

Selv har jeg to hunder, blandingshunden Cumulus (13 år) og foxterrieren Sol (7 år).

Cumulus har jeg hatt siden han var valp, og vi har trent mye på viktige momenter, slik som innkalling. Dessuten har han lite jaktlyst og ingen aggresjonsproblemer. Han kan jeg derfor ha løs hvor som helst.

Sol derimot, hun har jeg hatt i knappe åtte uker, og jeg har derfor akkurat begynt å trene med henne. Hun har sterk jaktlyst og kan reagere aggressivt mot fremmede hunder. Hun kan jeg derfor ikke ha helt løs noe sted som ikke er inngjerdet.

Når vi skal vurdere om det er greit å la båndet ligge i lomma, er det først og fremst hunden det kommer an på. Ikke kalenderen.

Vær grei – vær smart

Facebook
Twitter
LinkedIn