Hvorfor man ikke bør bure hunden inne mens man er på jobb

Fordi det er for lenge.

Jeg tror egentlig de fleste er enige i det, når man får tenkt seg om.

Det å kunne bevege seg, flytte kroppen sin fra et sted til et annet, er et så elementært behov hos alle dyr. Å hindre dem i å gjøre det, bør skje kun når vi må, og når noen har dem under oppsikt.

Her er det Mattilsynet (som forvalter dyrevelferdsloven) sier om saken: 

«Bruk av lukkede bur begrenser hundens mulighet for å bevege seg og slike bur egner seg derfor ikke til oppholdssted.»

Du kan lese hele artikkelen her: Er det lov å ha hunden i bur?

Er det kjedsomhet eller separasjonsangst?

Hva man kan gjøre i stedet, kommer helt an på hvorfor du vil ha hunden i bur i utgangspunktet. 

Er det fordi han ødelegger ting eller inventar, så må du stille deg selv et viktig spørsmål: Hvorfor gjør han det?

I noen tilfeller skyldes det kjedsomhet, i andre tilfeller skyldes det separasjonsangst.

Hvis det er separasjonsangst

Er det separasjonsangst som ligger til grunn, må det behandles med systematisk desensitivisering, altså gradvis tilvenning. Og man må sørge for at hunden ikke er alene lenger enn han takler. Han skal ikke oppleve angsten, fordi for hver gang han gjør det, kan tilstanden bli litt verre, og det blir enda vanskeligere å behandle. Dessuten er kronisk stress ikke noe å kimse av.

Hvis det er kjedsomhet

Hvis det er kjedsomhet, må man ganske enkelt forsøke å gjøre at han kjeder seg mindre. Kan du kutte ned på tiden han må være alene? Kanskje kan du stå opp en halvtime tidligere og gi ham hjernetrim før du drar? Går dere egentlig lang nok tur? Eller kanskje for lang, slik at hunden blir veldig gira? Reflekter over dette, og sørg for at han har noe å finne på mens du er borte.

Vær kreativ!

Det er forståelig at noen burer hunden inne hvis de ødelegger ting, men vi kommer ikke bort fra det faktum at det går utover velferden å være buret inne en hel arbeidsdag. Prøv å finne mer sofistikerte løsninger enn å bure hunden inne. Hva med å få et par pensjonister til å bytte på å være hundepasser mens du er på jobb? De trenger jo ikke gå tur, hvis det er et problem, det er kun snakk om å være der for hunden. Heng opp en lapp på det lokale seniorsenteret. Vær kreativ!

Facebook
Twitter
LinkedIn