Hvordan lære hunden å ikke tigge ved kjøkkenbenken (video)

De fleste synes det er slitsomt at hunden tigger når man lager mat foran kjøkkenbenken. Mine tre hunder var eksperter på det da jeg overtok dem. Pyreneeren Fri sto med haka på kjøkkenbenken, foxterrieren Sol med labbene på leggen mine og whippeten Lek sto og peip. Men ikke nå lenger! Nå har Sol og Lek lært å sitte/ligge i hver sin stol, og Fri har lært å ligge på gulvet når jeg kokkelerer. 

Her er oppskriften:

Sitte/ligge i stolen:

Bruk en godbit for å få hunden til å hoppe i stolen. Gå til kjøkkenbenken, og gå umiddelbart tilbake for å gi en godbit til. Gjenta dette noen ganger, og la det så gå gradvis lenger tid før du går bort med en godbit.

Ligge på gulvet:

Bruk en godbit for å få hunden til å legge seg. Gå til kjøkkenbenken, og gå umiddelbart tilbake for å gi en godbit til. Gjenta dette noen ganger, og la det så gå gradvis lenger tid før du går bort med en godbit.

Etter hvert kan det være lurt å variere tiden det tar før hunden får godbit. F.eks. kan du noen ganger la det gå fire minutter og andre ganger 10 sekunder.

Hundene mine har skjønt greia nå, så nå hopper Sol og Lek opp i stolen av seg selv og Fri legger seg ned. Jeg trenger derfor heller ikke gi dem godbiter så ofte som jeg gjør i denne videoen:

Her skriver jeg hvordan jeg har lært dem å ikke tigge når jeg spiser: Hvordan lære hunden å ikke tigge når du spiser

Facebook
Twitter
LinkedIn