Unghunden del 1: Lek med hunden!

Fagstoff og tips

Unghunden del 1: Lek med hunden!

Overgangen fra valp til voksen hund er en spesiell tid, da mange hundeeiere møter på utfordringer og hundene lett blir misforståtte. Selv tok jeg nylig til meg en syv måneder gammel whippet, Lek, som oppfører seg som en valp, men har kroppen til en voksen hund. Gjennom en serie artikler, bilder og videoer deler jeg mine tiltak med dere. Dette er første del. 

Det aller første jeg gjorde da jeg fikk Lek for tre uker siden, var å begynne å leke med ham daglig. Ikke bare fordi det er så innmari gøy, men fordi det har en rekke andre positive effekter:

1: Det er supert for forholdet mellom hund og menneske.

2: Det er mentalt og fysisk stimulerende.

3: Det er stressreduserende.

4: Det kan føre til færre ukontrollerte raptuser, fordi hunden venner seg til at du tar initiativet til moroa.

5: Det kan forebygge/behandle passeringsproblemer som kommer av frustrasjon, fordi hunden skjønner at han ikke trenger andre hunder for å ha det gøy – han har jo deg!

Drakamp

Favoritter min er drakamp. Det er så enkelt, krever ingen forkunnskaper og man kan gjøre det praktisk talt hvor som helst.

Men merk deg at hunden skal vinne mye, gjerne mest, ellers blir det ikke noe gøy for hunden. For det er selvsagt viktig at hunden skjønner at vi bare leker. Her har jeg skrevet om det: Drakamp: Hvordan se at hunden ikke mener alvor

I videoen kan du se en liten økt:

Raptuser

En annen form for lek som heller ikke krever at hunden kan noe dra før, er å invitere til raptuser, hvis hunden pleier å få slike. Igjen er det viktig å vise hunden at du ikke mener alvor, men bare har det moro.

I videoen ser du også hva jeg gjør når han biter meg:

Husk:

1: Sørg for at hunden forstår at du bare leker (jeg kan ikke påpeke dette nok).

2: Hold øktene korte.

(Skrevet av Emma Mary Garlant, publisert 10.12.2019 )