Bytt – ikke stjel

Fagstoff og tips

Bytt – ikke stjel

Ressursforsvar er et utbredt atferdsproblem. Det er når hunden reagerer aggressivt hvis han oppfatter at noen forsøker å ta noe fra ham, f.eks. et bein eller en leke. I likhet med alle andre atferdsproblemer er det mange bakenforliggende årsaker til dette, det er derfor ikke alltid eiers skyld.

Men det er heller ingen tvil om at det i mange tilfeller er en lært atferd, altså har hunden opplevd at mennesker tar mat og ting fra ham – og derfor har lært at det smarteste er å være aggressiv hvis det er fare for at det vi skje. Noe som er helt normalt og veldig forståelig. Bare tenk hvor sint du selv hadde blitt etter hvert, hvis kollegaene dine titt og ofte rappa lunsjen din.

Ingen skal måtte godta å bli frastjålet noe. Heller ikke hundene våre. Vil du ta noe fra hunden – bytt det mot noe annet hunden liker.

Det er bare rett og rimelig.

(Skrevet av Emma Mary Garlant, publisert 19.01.2019)

Pst! Vil du bruke grafikkene mine, kan du gjøre det, hvis du melder deg inn som min kollega! Les her: Hun om Hund Vennskap