Hund som jokker (rir) på andre hunder

Du spør – Hun svarer

Hund som jokker (rir) på andre hunder

Spørsmål:

Jeg har en kastrert hann på 4,5 som ikke klarer å leke uten å ri på andre hunder. Uansett hvordan den andre hunden reagerer, holder han på i det uendelige. Jeg kan stoppe han og han lystrer, men starter igjen etter kort tid. Når jeg stopper ham, har jeg kontroll på ham til han legger seg og er rolig.

Svar:

Du må rett og slett innse at han ikke kan leke med andre hunder sånn uten videre. Det må skje i svært korte økter og du må hele tiden overvåke.

Du skriver at han holder på til det uendelige, men ikke la ham gjøre det. Det er viktig både for at hunden din ikke skal utvikle denne atferden ytterligere og ikke minst av hensyn til de andre hundene. Straks du ser det blir for voldsomt, avbryt på en vennlig måte, og finn på noe annet. Ta hundene i bånd og gå en tur isteden.

Jeg vil i det hele tatt rådet til å nettopp gå mye tur med andre hunder, ikke bruke tid på å stå stille på et jorde. Det blir mye raskere konflikt når man står stille enn hvis både hunder og mennesker beveger seg bortover.

(Skrevet av Emma Mary Garlant, publisert 20.03.2018)